Çankırı Haber
Çankırı Hava Durumu
Nöbetçi Eczane
- DOĞA
- YAŞAM
🕌 Akşam 20:23
01:21:51
EĞLENCE 🎮
Çankırı
Canlı
Çankırı Kamera
Okey Oyna
Çankırı
İlçeler
Hakkında
Karekod Uygulaması Zorunlu Hale Geldi
Karekod Uygulaması Zorunlu Hale Geldi Çankırı haber
13.06.2025 09:27 Çankırı
çankırı facebook çankırı twittir

Karekod Uygulaması Zorunlu Hale Geldi

Çankırı Haber 18

Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Karekod Uygulaması Zorunlu Hale Geldi

 Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yaıpılan açıklamada  Gıda Satış ve Toplu Tüketim Yerlerinde Karekod Uygulaması Zorunlu Hale Geldi

"Bakanlığımız, "tarladan sofraya gıda güvenilirliği" uluslararası yaklaşım doğrultusunda ülkemizde üretilen gıdaların birincil üretim aşamasından son tüketim aşamasına kadar gıda güvenilirliğinin sağlanması amacıyla ülke genelinde gıda işletmelerinin resmi kontrollerini kesintisiz sürdürmektedir.

Tüketicilerin güvenilir gıdaya ulaşması amacıyla gıda işletmelerinin denetim durumunu takip etmesini sağlamak üzere Gıda İşletmelerinde Karekod Uygulaması 7 Haziran 2024 Dünya Gıda Güvenilirliği gününde hayata geçirilmiştir.

Gıda ve Yemin Resmi Kontrolüne Dair Yönetmelik'in 08 Mayıs 2025 tarih ve 32894 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan değişikliği ile Gıda İşletmelerinde Karekod Uygulaması market, kasap manav vb. gıda satış yerleri ve restoran, kafe, yemekhane vb.  gıda toplu tüketim yerlerinde zorunlu olmuştur. 

Gıda İşletmelerinde Karekod Uygulaması Usul ve Esasları 'nın 29 Mayıs 2025 tarihinde yayınlanarak duyurulması ile gıda işletmelerinin uygulamanın gerekliliklerini yerine getirmesi için belirlenen 60 günlük süre başlamıştır. 28 Temmuz 2025 tarihinden itibaren gıda satış ve toplu tüketim yerlerinde gıda işletmesi karekodunun tüketicinin göreceği yerde bulundurulması zorunludur.

Bakanlığımızca hazırlanan ve her bir işletmeye özel gıda işletmesi karekodu gıda işletmelerince https://guvenilirgida.tarimorman.gov.tr/isletme/QRKodOlustur​ internet adresinden oluşturularak tüketicilere sunulabilir.

Bakanlığımızca uygulamanın zorunlu olduğu gıda satış ve toplu tüketim yerlerinden gıda işletmesi karekodunu tüketicinin göreceği yerde bulundurmayan gıda işletmelerine 28 Temmuz 2025 tarihinden itibaren yasal işlem uygulanacaktır.

Gıda üretim yerleri için gıda işletmesi karekodu uygulaması gönüllülük esaslı olarak devam etmektedir."

Editör:
Haber Kaynak: Yerel Haberler
Haber Okunma: 1931
Çankırı haberleri

Çankırı İl Sağlık Müdürü, Kan Sürecine Katıldı

Çankırı'da Şehitler Dualarla Anıldı

Çankırı'da Geleceğin Pehlivanları Yetişiyor

Çankırı'da Şehit Aileleri ve Gaziler Onuruna Yemek Programı Düze..

ÇAKÜ’de İrade Bizim, Zafer Bizim Konferansı Düzenlendi

Vali Çakırtaş’ın 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesajı..

Çankırı Emniyetinden Kan Bağışı Kampanyası

Çankırı Korgun'da Geleneksel Aşure Programı

Çankırı'da Esnafa Dolandırıcılık ve Sahte Para Uyarısı

osohbet.org
Marka Flower Çiçekçi