ÇAKÜ’de Mezuniyet Coşkusunda İkinci Gün
ÇAKÜ’de Mezuniyet Coşkusunda İkinci Gün
Çankırı Haber 18
Çankırı Karatekin Üniversitesi 2024-2025 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni'nin ikinci gününde; İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, İslami İlimler Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Çerkeş Meslek Yüksekokulu ve Kurşunlu Meslek Yüksekokulu öğrencileri keplerini fırlattı.
Mezuniyet tören, Bir Yudum Anadolu Efsanesi Halk Oyunları Ekibinin yurdumuzun dört biryanından sergiledikleri folklor gösterisiyle başladı.
ÇAKÜ Rektörü Prof. Dr. Mevlüt Karataş’ın liderliğinde ve akademisyenlerin katılımı ve mezun öğrencilerin yaptığı Tören Geçişi ile devam etti.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı sonrasında bazı bölüm öğrencilerinin yemin etmelerinin ardından ÇAKÜ Rektörü Prof. Dr. Mevlüt Karataş kürsüye gelerek yaptığı konuşmada;
“Sevgili mezunlarımız, değerli aileleri, kıymetli hocalarımız ve konuklarımız Çankırı Karatekin Üniversitesi 2024-2025 eğitim öğretim dönemi mezuniyet törenine hepiniz hoş geldiniz. Bugün burada öğrencilerimiz uzun ve yorucu eğitim sürecini başarı ile tamamladıklarını bu anlamdı günde hep birlikte buradayız, hep birlikte burada olmanın mutluluğunu sonuna kadar yaşıyoruz. Sevgili gençler bu önemli dönüm noktasına ulaştığınız için sizleri gönülden tebrik ediyorum.
Üniversite yılları yalnızca akademik bilgi kazanımı değil aynı zamanda hayata ve insana dair yoğrulduğunuz yıllardır. Bizler sizlere sadece bilgi değil aynı zamanda merhamet, adalet, dürüstlük ve vefa gibi kadim medeniyetimizin taşıyıcı unsurlarını da aktarmaya gayret ettik. Sevgili gençler bugün sizler üniversitemizin iftihar kaynağı olarak aramızdan ayrılıyorsunuz. Ancak bilin ki bu mezuniyet bir son değil sizler için yeni bir başlangıcın kapısıdır. Buradan edindiğiniz bilgi ve birikimi artık insanlığa faydası olacak şekilde hayata geçireceksiniz. Unutmayın başarı yalnızca bilgi ile değil karakterle de şekillenir.
Kıymetli meslektaşlarım, değerli öğretim üyeleri ve elemanları bugünün gerçekleştirilmesinde sizlerin özverili emeklerinin büyük payı var.
Öğrencilerimizi sadece akademik değil, kişisel gelişimlerine de rehberlik ettiniz. Onlara bilgi vermekle kalmadınız aynı zamanda sorumluluk alma, paylaşma, dayanışma gibi insani değerleri de aktardınız. Bu emekleriniz için sizlere öğrencilerimiz ve velilerimiz adına şükranlarımı sunuyorum.
Sevgili mezunlarımızın çok değerli aileleri bugün burada büyük özveri ile yetiştirdiğiniz evlatlarınızın bu özel anına tanıklık ediyorsunuz.
Sizler çocuklarınızı bizlere emanet ettiniz bizlerde bu emaneti nitelikli, donanımlı bireyler olarak sizlere gururla iade ediyoruz.
Bu süreçteki sabrınız, fedakârlığınız ve desteğiniz için her birinize teşekkür ediyorum. Sizlerin gayreti bu başarının en sessiz ama en güçlü mimarıdır.
Sevgili mezunlarımız sözlerime son verirken mezuniyetinizi tekrar kutluyorum. Bugün bir bitiş değil güçlü bir başlangıçtır. Hayatın son nefese kadar süren bir mücadele olduğunu unutmayın. Siz büyük bir kültürün ve medeniyetin evlatlarısınız. Üniversitenizi unutmayın, bizim için en büyük ödül sizin başarınız ve mutluluğunuzdur.
Her nerede olursanız olun bu çatı altında kazandığınız dostluklar, bilgiler ve değerler sizlere ışık tutacaktık. Yolunuz, bahtınız açık olsun. Allaha emanet olun diyerek söylerini tamamladı.
Tören sonunda geleneksel olarak yapılan ondan geri sayma ile kep atma gerçekleştirildi.
Resim mezuniyet törenin bitmesinin ardından öğrenciler aileleri ile bir araya geldiler. Rektör Karataş’a öğrencilerin arasına katılarak günün anısına fotoğraflar çekindiler ve öğrencilerle halay çekip aileleri ile sohbet etti.
Editör: Okunma: 3441 Kaynak: