|
|
Çankırı – 10 Temmuz 2025
Ilgaz ilçesi Çeltikbaşı mevkiinde çıkan orman yangını, ekiplerin havadan ve karadan yaptığı hızlı müdahale sayesinde kısmen kontrol altına alındı.
Saat 19:09’da 112 Acil Çağrı Merkezi’ne gelen ihbar üzerine harekete geçen ekipler, 15 dakika içinde olay yerine ulaşarak saat 19:24’te yangına ilk müdahaleyi gerçekleştirdi.
Yangına müdahale sürecinde:
2 Helikopter
36 Arazöz
20 Su Tankeri
36 Pick-Up araç
1 adet 8×8 Amfibik Araç
1 Greyder
1 Dozer
toplam 98 araç ve 412 personel görev yaptı.
Orman Genel Müdürlüğü, AFAD, İl Özel İdaresi, itfaiye, jandarma, emniyet, belediye ekipleri ve sivil toplum kuruluşlarının koordineli çalışması sonucu yangının ilerleyişi durduruldu, bölgedeki risk en aza indirildi.
Soğutma çalışmaları halen devam ederken, çevre yerleşim alanları ve doğal yaşamı korumak amacıyla alan kontrolü ve güvenlik önlemleri titizlikle sürdürülüyor.
Yetkililer, vatandaşları ormanlık alanlarda dikkatli olmaya ve yangın riski taşıyan davranışlardan kaçınmaya davet etti
Video Görüntüleri