Çankırı AFAD Drone Ekibi Türkiye 3.’sü Oldu
Çankırı AFAD 2. AFAD Dron Yarışması’nda gösterdiği başarılı performansla Türkiye üçüncüsü oldu.
Çankırı Haber 18
Çankırı AFAD Drone Ekibi, Samsun’da düzenlenen 2. AFAD Dron Yarışması’nda gösterdiği başarılı performansla Türkiye üçüncüsü oldu.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinesinde, 81 il müdürlüğünden 484 personelin katılımıyla Samsun’da düzenlenen 2. AFAD Dron Yarışması başarıyla tamamlandı. “Gökteki Gücümüz, Yerdeki Umudumuz” temasıyla 17-21 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilen yarışmada Çankırı AFAD Drone Ekibi Türkiye 3.’sü olarak önemli bir başarıya imza attı.
Çankırı AFAD Ekibi Üç Parkurda Mücadele Etti
Yarışma kapsamında ekipler, arama-kurtarma becerileri ve drone teknolojisinin etkin kullanımını ölçen üç farklı zorlu parkurda mücadele etti.
Çankırı AFAD Drone Ekibi, her üç parkurda da başarılı operasyonlar gerçekleştirdi. Ekip tarafından her parkurda 5 ipucu tespiti ve 1 kayıp vatandaş arama faaliyeti başarıyla tamamlandı.
Üç parkur sonunda elde edilen toplam puanlar doğrultusunda Çankırı AFAD Drone Ekibi, yarışmayı Türkiye üçüncüsü olarak tamamlayarak kürsüde yer aldı.
Çankırı AFAD’dan Gururlandıran Başarı
Afetlerde teknolojinin etkin kullanımının önemine dikkat çeken yarışmada elde edilen derece, Çankırı’nın arama-kurtarma kapasitesi açısından da önemli bir başarı olarak değerlendirildi.
Çankırı İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, teknolojiyi ve arama-kurtarma kabiliyetlerini sahada en etkin şekilde buluşturan ekibin başarısından duyulan memnuniyet ifade edildi.
Açıklamada, “Afetlerde vatandaşlarımızın umudu olmak için azimle çalışan Çankırı AFAD ekibimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.” ifadelerine yer verildi.
Çankırı AFAD Drone Ekibi’nin Türkiye üçüncülüğü, kentte büyük gurur yaratırken, afet ve acil durum çalışmalarında drone teknolojisinin arama-kurtarma faaliyetlerindeki rolünü de bir kez daha ortaya koydu.