|
|
Çankırı Oğuz Boyları Yaren Derneği Başkanı Recep Deneci Başağa, yönetim kurulu üyeleri Ali Deneci Başağa, İsmail Gönen Başağa, Turgut Özkan Reis, Murat Oruç Reis, Cemalettin Ceyhan Yarenağa ve Murat Korkmaz Yarenağa (ÇAKÜ Yaran Kültürünü Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü) Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Mevlüt Karataş’ı makamında ziyaret ederek hoş geldiniz, hayırlı olsun temennilerini ileterek Rektör Karataş’a Yaran Poşusu ve İşlemeli Mendil hediye ettiler.
Oğuz Boyları Yaren Derneğinin ziyaretinde Rektör Yardımcısı M. Nuri Öner’de hazır bulunurken Rektör Karataş Başağalar, Reisler ve Yarenağalar ile Yaren ve Çankırı kültürü hakkında bilgiler alırken, üniversitede yapılacak bazı programlarda Yaren Kültürü içinde bulunan çeşitli konularda bazı sunumların yapılarak Yaren Kültürünün daha etkin ve anlaşılır bir konuma getirilmesi dileğinde bulundu. Recep Deneci Başağa’da Rektör hocanın bu talebi karşında her zaman hazır olduklarını, zaten ÇAKÜ Yaran Kültürünü Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Murat Korkmaz hocanın da ekiplerinde olduğunu ifade etti.
Rektör Karataş Yaren ekibine iadeyi ziyarette bulunacağı ve yaren ocaklarına katılmak istediğini söyledi. Ziyaret sonunda ÇAKÜ Rektörü Prof. Dr. Mevlüt Karataş’a Yaren Poşusu takılarak, Yaren Mendili hediye edildi.
Rektör Karataş ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek sık sık görüşelim inşallah sizleri de üniversitemizin halka açık programlarında görmek istiyoruz dedi. Ziyaret günün anısına çekinilen fotoğrafların ardından sonra erdi.