Çankırı
EĞLENCE 🎮
Çankırı, Hava durumu
VEFAT 🕊️
Nöbetçi Eczane
(E) CAN (E) ELİFÇE
🕌 Öğle 12:48
01:17:04
Çankırı
Canlı
Çankırı Kamera
Kategoriler
İlçeler
Gerekli
Genç Ombudsmanlar Semineri Gerçekleştirildi
Genç Ombudsmanlar Semineri Gerçekleştirildi - Çankırı haber
30.04.2026 00:18 Çankırı

Genç Ombudsmanlar Semineri Gerçekleştirildi

Çankırı Haber

⭐18⭐

Genç Ombudsmanlar Semineri Gerçekleştirildi

ÇAKÜ’de Hak Savunucu Olarak Genç Ombudsmanlar Semineri Gerçekleştirildi
Çankırı Karatekin Üniversitesi Ombudsmanlık Topluluğu tarafından “Hak Savunucu Olarak Genç Ombudsmanlar” başlıklı seminer düzenlendi.
28 Nisan 2026 Salı günü ÇAKÜ Ahmet Yesevi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen seminere; Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mevlüt Karataş, Kamu Denetçisi Özcan Yıldız, Kamu Denetçiliği Kurumu Uzmanı ve Daire Başkanı Berna Süer, akademisyenler, öğrenciler ile birlikte Atatürk Üniversitesi, İnönü Üniversitesi ve Mersin Üniversitesi Ombudsmanlık Topluluğu başkanları ve üyeleri katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan seminerin açılışında konuşan ÇAKÜ Ombudsmanlık Topluluğu Başkanı Erdem Koç, ÜNİDES 6. Dönem projeleri kapsamında kabul edilen “Genç Ombudsmanlar” projesi doğrultusunda hak arama kültürünün yaygınlaştırılması ve gençler arasında bilinç oluşturulması amacıyla seminerin düzenlendiğini belirterek katılımcılara teşekkür etti.
Programda konuşan Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mevlüt Karataş, üniversitelerin bilgi üretme, bilim ve irfan merkezleri olduğunu vurgulayarak, bu kapsamda alanında uzman isimleri öğrencilerle buluşturmaya devam ettiklerini ifade etti. Rektör Karataş, “Kamu Denetçisi Sayın Özcan Yıldız, öğrencilerimizle tecrübelerini paylaşacak. Etkinliğin interaktif bir şekilde gerçekleşmesini ve öğrencilerimiz için verimli olmasını temenni ediyorum.” dedi.
Rektör Karataş ayrıca Çankırı Karatekin Üniversitesi’nin tarihsel gelişim sürecine değinerek, kökleri 1235 yılına dayanan köklü bir yükseköğretim geleneğinin mirasını taşıdıklarını ifade etti.
Açılış konuşmalarının ardından Kamu Denetçisi Özcan Yıldız, “Ombudsmanlık Öğrenci Kulübü Ombudsman Genç: Hak Savunucusu Olarak Genç Ombudsmanlar” başlıklı seminerini gerçekleştirdi. Yıldız, sunumunda kamu denetçiliği (ombudsmanlık) mekanizmasının işleyişi, bireylerin hak arama yolları içerisindeki yeri ve önemi ile gençlerin bu süreçlerde üstlenebileceği sorumluluklar hakkında kapsamlı bilgiler verdi. Ayrıca, hak arama kültürünün demokratik toplumların gelişimindeki rolüne dikkat çekerek öğrencilerle deneyimlerini paylaştı.
 Program, öğrencilerin yoğun ilgisiyle interaktif bir şekilde ilerlerken, soru-cevap bölümünde katılımcıların merak ettikleri konular detaylı olarak yanıtlandı. Program, plaket takdimi ile sona erdi.

 

Editör: Üniversite Haberleri Merkezi Haberleri
Haber Kaynak: ÇAKÜ
Yerel Haberler

Ülkücü Çınar Hamdi Kahraman Hakka Yürüdü

Ak Parti İl Başkanı Koray Erdoğan Açıkladı Çankırı’ya 7 Doktor A..

Çankırı’da Miniklere Aşı Bilinci

Çankırı İl Sağlık Müdürlüğü’nde 1 Mayıs Günü Kutlandı..

Çankırı, Türkiye Ortalamasının Üzerinde Yer Aldı

Çankırı Orta’da Matematik Müzesi Açıldı

Başkan Açıkgöz “Emeğin Görünmediği Yerde Adalet Kökleşmez”..

Çankırı’da Orman Yangınlarıyla Mücadele Toplantısı

Çankırı’da Minik Judocuların Büyük Buluşması Başlıyor..

Marka Flower Çiçekçi
Çankırı İl Merkezi, İlçeler, beldeler ve köyler Hakkında Yerel haberler ve bilgiler.Dünya genelinde Çankırılılar paylaşım sayfası