|
|
Maarifin Kalbinde Ramazan etkinlikleri kapsamında Çankırı 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi Kız Pansiyonunda kalan öğrenciler, okul idaresi ve belletmen öğretmenleri eşliğinde manevi atmosferi yüksek, anlamlı bir Ramazan gecesi yaşadı.
Program, okul pansiyonunda düzenlenen iftar organizasyonu ile başladı. Öğrenciler, öğretmenleriyle birlikte aynı sofrada buluşarak Ramazan ayının bereketini ve paylaşma kültürünü birlikte yaşadı. İftarın ardından hep birlikte teravih namazı eda edildi.
Gecenin devamında ise Çankırı şehir merkezinde bulunan tarihi çarşılar ziyaret edildi. Burada gerçekleştirilen çay ve kahve ikramları ile Ramazan ayının birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhu pekiştirildi. Öğrenciler hem şehrin tarihi dokusunu yakından tanıma fırsatı buldu hem de sosyal bir etkinlik içerisinde Ramazan coşkusunu yaşadı.
Paylaşmanın, dayanışmanın ve maneviyatın en güzel örneklerinin sergilendiği bu özel gecede emeği geçen okul idarecilerine ve belletmen öğretmenlere teşekkür edildi.